Andre fag

Excel

06. marts 2014 af kalle09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg er ved at skrive bachelor projekt som maskinmester og i den forbindelse er jeg ved at opstille et regneark til udregning af k-værdier til varme transmissionsberegninger, men jeg kan simpelthen ikke få det til at give det samme som på min lommeregner. 

Håber der er en som er skarp i microsoft excel som kan hjælpe.

Formel ser således ud og har vedhæftet regnearket hvor jeg selv har prøvet det er formelen nederst på arket

K=pi/((1/\alpha damp\cdot Diameter udvendig))+(\ln (Diameter udvendig/Diameter indvendig)/2\cdot \beta Steel))+(1/\alpha vand\cdot Diameter indvendig)))

Vedhæftet fil: beregninger.xlsx

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2014 af christinacomaco (Slettet)

Aner ikke hvad din udregning går ud på :-), men jeg kan se at du i starten af formlen har skrevet =SUM(PI)

Hvis det er π ( altså 3,14.....), så skal du i stedet skrive: =PI()

så din formel kommer til at se således ud:

=PI()/((1/(C22*C27))+((LN(C27/C26)))/((2*C24))+((1/C21*C26)))


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2014 af christinacomaco (Slettet)

Har vedhæftet rettet ark her

Vedhæftet fil:1452855 CBC.xlsx

Svar #3
06. marts 2014 af kalle09 (Slettet)

Det løste mit problem. Mange tak for hjælpen.

Mvh. Kasper


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2014 af christinacomaco (Slettet)

Selv tak :-)


Skriv et svar til: Excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.