Fysik

Hjælp med hurtig opgave

06. marts 2014 af XxDX (Slettet) - Niveau: B-niveau

En sten falder lodret 60 m fra toppen af Det Skæve Tårn i Pisa. Antag, at der ikke er nogen luftmodstand.

Hvor lang tid tager stenen om at falde til jorden?

Nogen der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2014 af mathon

                       \small \Delta s =\frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2+v_0\cdot t

som med  \small v_o=0
giver

                       \small 60\: m=\frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2

                        \small t = \sqrt{\frac{2\cdot \left ( 60\: m \right )}{g}}


Svar #2
06. marts 2014 af XxDX (Slettet)

Tak. :-)

Vil du hjælpe med en til spg? :-)

Hvordan beregner jeg den fart, hvormed stenen rammer jorden?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2014 af mathon

 Den mekaniske energi er konstant:

                                          \small E_{mek}=E_{pot}+E_{kin}

                                          \small E_{mek}=m\cdot g\cdot h = \frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2

     dvs
             den mekansiske energi i højden 60 m er lig med den kinetiske energi i højden 0

                                          \small m\cdot g\cdot (60\: m) = \frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2

                                          \small g\cdot (60\: m) = \frac{1}{2}\cdot v^2

                                          \small v=\sqrt{2\cdot g\cdot (60\: m)}

                                         
      

                                  


Svar #4
06. marts 2014 af XxDX (Slettet)

Tak for hjælpen! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2014 af majsørensen97 (Slettet)

hvordan kan man regne g ud?


Skriv et svar til: Hjælp med hurtig opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.