Matematik

E-læring - logaritmer i kemi

06. marts 2014 af Jessies (Slettet) - Niveau: B-niveau

Rent vand indeholder [H3O+] og [OH-] og ligevægtsloven giver:

1. [H3O+]*[OH-] = Kv.
Kv er vands ionprodukt. Lav et lille bevis for hvordan man kommer fra formel 1 til formel 2: (man skal bruge logaritmer)

2. pH+pOH=pKv


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at log(a·b) = log(a) + log(b) , og benyt så definitionerne for pH , pOH og pKv


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2014 af mathon

skrevet

                      \small \left [H_3O^+ \right ]\cdot \left [OH^- \right ] = K_v  

                      \small \log \left (\left [H_3O^+ \right ]\cdot \left [OH^- \right ] \right ) = \log \left (K_v \right )                    

                      \small \log \left (\left [H_3O^+ \right ]\right)+ \log \left (\left [OH^- \right ] \right ) \right ) = \log \left (K_v \right )

                      \small -\log \left (\left [H_3O^+ \right ]\right)+ \left (-\log \left (\left [OH^- \right ] \right ) \right ) \right ) = -\log \left (K_v \right )

                      \small pH + pOH = pK_v

                     

                        


Svar #3
06. marts 2014 af Jessies (Slettet)

Så 

1.logaritmeregel: log(a·b)=log(a)+(b)

Så bliver ganget omskrivet til +

log[H3O+] + log[OH-] = logKv

Så ved jeg ikke hvordan jeg kommer videre derfra..


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2014 af mathon

…multiplicer med -1 på begge sider…


Svar #5
06. marts 2014 af Jessies (Slettet)

Hvordan er det det bliver til 

pH + pOH = pKv

fra 

-log([H3O+]) ........... osv.


Skriv et svar til: E-læring - logaritmer i kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.