Matematik

Bestemmelse af x

06. marts 2014 af EnStuderende - Niveau: C-niveau

Jeg har 137,95 = (x*x)/(x+x)

Hvordan finder jeg x? Har prøvet at faktorisere til:

\frac{x(1*1)}{x(1+1)}

Men er ellers en smule blank faktisk. Lidt pinligt, for det er jo egentlig et simpelt regnestykke o:


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er

137,95 = x2/(x+x) = x2/(2x) = (1/2)x , x ≠ 0,

dvs.

x = 2·137,95


Svar #2
06. marts 2014 af EnStuderende

Hvordan kommer du fra  x2/(2x) = (1/2)x?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man forkorter brøken med x, hvor det forudsættes, at x ≠ 0 .


Svar #4
06. marts 2014 af EnStuderende

Nårh ja!

(x*x)/2*x, og så går det ene ud med det andet, og 137,95 = x/2, osv. .... Tak :) Burde jeg næsten selv kunne have set.


Skriv et svar til: Bestemmelse af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.