Matematik

f(x) = 0

07. marts 2014 af powpow (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg står med en opgave som jeg ikke kan komme videre med. Den lyder sådan:

Figuren viser grafen for en funktion f.

a) Løs ved hjælp af grafen ligningen f (x)=0 og f (x)=10 . 

Figuren har jeg sat som vedhæfte fil. 

Vil helst have en forklaring end bare svaret på opgaven. Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2014 af Jens6554545 (Slettet)

Du får angivet, at f(x) = 0 og f(x) = 10. Du ved, at f(x) = y dvs. ligningerne kan løses ved, at  aflæse x-værdierne for de tilhørende y-værdier på grafen.


Svar #2
07. marts 2014 af powpow (Slettet)

Skal jeg så skrive f(-3) = 0 eller 0 = -3 eller hvordan. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Skriv, at f(-3)=0 eller x=-3.


Svar #4
07. marts 2014 af powpow (Slettet)

Okay tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

For at løse ligningen f(x) = 0 opsøger man skæringspunkterne mellem grafen for f og linien med ligningen 
y = 0, dvs skæringspunkterne med x-aksen. Grafen viser, at der er to løsninger, nemlig

x = -3 eller x = 8 .

For at løse ligningen f(x) = 0 opsøger man skæringspunkterne mellem grafen for f og linien med ligningen 
y = 10 , Grafen viser, at der er to løsninger, nemlig

x = 1,5 eller x = 4,4


Skriv et svar til: f(x) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.