Historie

Forhandlingspolitik mellem Tyskland og DK

07. marts 2014 af Juliekk45 - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg har en opgave til på mandag, jeg gerne vil have hjælp til.

Der står:

Baggrund

De tyske tropper angreb Danmark og Norge 9. april 1940 kæmpede de danske soldater mod en overvældende overmagt. Efter knap to timers kampe i Sønderjylland og ved Amalienborg besluttede den danske regeringi samråd med kong Christian 10. at overgive sig. Tyskerne havde forinden afleveret et ultimatum. Hvis regeringen ikke havde accepteret de tyske vilkår for en såkaldt fredsbesættelse ville tyskerne have bombet bl.a. København. Regeringen indgik herefter et samarbejde sammen med tyskerne, som enten benævnes samarbejdspolitikken eller forhandlingspolitikken.

Om man opfatter den dansk-tyske relation i perioden 1940-1943 som et udtryk for en samarbejdspolitik eller en forhandlingspolitik handler om, hvordan historikerne og eftertiden ser på perioden og samarbejdet. Hvis man ser på historien ud fra en samarbejdspolitik, så lægger man sig op af en teori om, at den danske regering reelt og delvist posetivt samarbejdede og støttede den tyske besættelse.

Hvis man derimod ser historien ud fra en forhandlingsoptik, så lægger man sig mere op ad en teori om, at den danske regering forblev autonom og i større omfang kunne og ikke mindst ville handle selvstændigt i forhold til tyskerne.

Jeg er i gruppe 3 som skal lave punkt 4.

Punkt 4

Gruppe 3 undersøger, om det danske samarbejde med tyskerne var et udtryk for en forhandlingspolitik, og hvad den indebar.

Jeg håber I kan hjælpe mig :-)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2014 af astridnn (Slettet)

Hvis jeg fik den opgave ville jeg svare samarbejdspolitik fordi besættelsen faktisk gave en masse arbejde til danskerne, og det at vi arbjedede for dem gjorde også at de var "blide" ved os fordi de ikke ville kunne få mad uden os, så de ville ikke have at vi stoppede det samarbejde vi på en måde havde. 

Jeg går selv i 8. og har også om den tidsperiode :))) 


Svar #2
07. marts 2014 af Juliekk45

Hvordan kan jeg svare på punkt 4? Jeg skal nemlig undersøge, om det danske samarbejde med tyskerne var et udrtyk for en forhandlingspolitik, og hvad det indebar..

Er der nogle hjemmesider der er gode, til at give svar på det?

Tak på forhånd


Svar #3
09. marts 2014 af Juliekk45

Nogen der har et godt link, hvor jeg kan læse om forhandlingspolitikken under besættelsen??

Helst hurtigst som muligt, det er til i morgen

Tak på forhånd..


Skriv et svar til: Forhandlingspolitik mellem Tyskland og DK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.