Matematik

procent

08. marts 2014 af Nødden82 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg har fået følgende spørgsmål og har nu prøvet flere forskellige gange ud fra annuitetsformlen, men kan ikke få det rigtige svar. 

Er der nogle der kan hjælpe?

Stine har lånt 100.000 kr. til en ny VW UP 
Hvor stor er den årlige ydelse, når rentesatsen er 8,5% p.a. Beløbet skal tilbagebetales over 6 år, og der indbetales en fast ydelse én gang årligt på rentetilskrivningsdagen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2014 af mathon

                                   \small y = \frac{G\cdot r}{1+(1+r)^{-n}}

                                   \small y = \frac{100.000\cdot 0,085}{1+1,085^{-6}}


Svar #2
08. marts 2014 af Nødden82 (Slettet)

Tak mathon... det var lige det (-) før antal ydelser jeg havde glemt. 

Det var dog 1-(1+r)^-n

Ellers super mange tak, for lige at få mig hevet igang igen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2014 af mathon

sorry!
                                   \small \small y = \frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}

                                   \small y = \frac{100.000\cdot 0,085}{1-1,085^{-6}}


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.