Fysik

Omregning

10. marts 2014 af Elena93 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvordan omregnes 265,3 dyn/cm2 til 0,199 mmHg ?

Tak for hjælpen på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2014 af hesch (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

1 dyn/cm2 = 0,1 Pa

1 Torr = 1 mmHg = 101325/760 Pa = 133,3224 Pa

1 dyn/cm2 = 1/1333,224 Torr

Se http://en.wikipedia.org/wiki/Pressure


Svar #3
10. marts 2014 af Elena93 (Slettet)

Ja men jeg når så langt:

256,3 dyn/cm2 

vi ved at 1 dyn = 10-5 N

ergo fås: 256,3* 10-5 N/ cm2 = 0,002563 N/cm2

Vi ved 1 Pa = N * m-2 , samt at 1 cm = 0,01 m

Ergo fås: 0,002563 N/cm2 *0,01 m = 0,00002563 N * m-2 

for at lave dette om til mmHg ganges med 133.3 Pa og dermed fås: 0,00342 mmHg....dette er ikke resultatet, da det skal give 0,199mH....hvor laver jeg en fejl?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2014 af mathon

                       1 dyn/cm= 0,1 Pa = 7,50062·10-4 mmHg

                       265,3 dyn/cm2 = 265,3 · (7,50062·10-4 mmHg) = 0,199 mmHg


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Se #2

Da 1 Torr = 133,3224 Pa

er

1 Pa =  1/133,3224 Torr .

Dermed er

265,3 dyn/cm2 = 265,3·0,1 Pa = 265,3·0,1/133,3224 Torr = 0,199 Torr .


Svar #6
10. marts 2014 af Elena93 (Slettet)

tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

1 dyn = 10-5 N

1 dyn/cm2 = 10-5 N / (10-4 m2) = 10-1 N/m2  = 0,1 Pa .


Skriv et svar til: Omregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.