Psykologi

Er da nogen da kan hjælp mig . please hjælp

10. marts 2014 af laurinne (Slettet) - Niveau: C-niveau

Beskriv Hells Angels  som gruppe. Inddrag følgende begreber i din beskrivelse: primær/sekundær, formel/uformel, reference/medlemsgruppe eller egen/fremmedgruppe 
Hvilke slags normer findes der i sådan en gruppe (skrevne/uskrevne)? I hvor høj grad kræves der konformitet?
Hvilke sanktioner hører vi om? Hvilken effekt har det på gruppen når sanktionerne udøves?
Er der tale om de-individualisering?
Forklar ud fra den postmoderne psykologi, hvorfor nogle individer i det senmoderne samfund søger så stærkt et gruppetilhørsforhold? 
 


Brugbart svar (6)

Svar #1
22. marts 2014 af 123434

Håber du kan bruge dette til noget?

http://ibog.psykologiensveje.systime.dk/index.php?id=59&tx_systimeglossary_pi1%5Bcharacter%5D=d&cHash=47c606c01e5863484273f7c04bba862a

luk samfundet op. 

De-individualisering:Vedrørende det forhold, at mennesker kan miste eller blive berøvet deres individualitet i en større gruppe eller i en institutionel sammenhæng.

"Primærgruppe:I en primærgruppe er man knyttet tæt sammen med de andre medlemmer af gruppen. Man bruger megen tid sammen og påvirker hinanden. Der er nærkontakt og intimitet. Familien er et eksempel på en primærgruppe.(primærsocialisering)

Sekundærgruppe:Er en større gruppe man er medlem af, dog uden at være tæt følelsesmæssigt knyttet til de andre medlemmer af gruppen. En gymnasie-eller hf-klasse, idrætsklubber, ungdomspolitiske foreninger er et eksempel på sekundære grupper(sekundær socialisering)

Formel gruppe:Denne gruppe er sammensat med et formål. Der er ikke nødvendigvis fællesinteresser medlemmerne imellem. Eksempler på formelle grupper er ens gymnasium eller arbejdsplads

Uformel gruppe:Gruppen er sammensat på baggrund af medlemmernes fælles interesser og ønske om venskab og gensidighed. Eksempler på sådanne grupper kan være familien, ens venner, interessegruppe.

Referencegruppe:Man er ikke medlem af en referencegruppe. Det er snarere en gruppe, som man lader sig inspirere af, en gruppe, man ser op til, fx idoler. Man vil gerne ligne sine ideoler, gå klædt som dem og efterligne deres adfærd. Referencegrupper kan være reality stjerner fra Paradise Hotel, film eller musikstjerner, autonome, punkere, goht's, hiphoppere, streetware, grunge, økohippiere, rockere."


Svar #2
24. marts 2014 af laurinne (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Er da nogen da kan hjælp mig . please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.