Fysik

bølgelængde

11. marts 2014 af boogieboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan laver jeg disse opgaver, som er på billedet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2014 af peter lind

Du skal bruge at bølgelængde*frekvens = bølgehastighed og at hastigheden af lyset i et stof med det absolutte brydningsindeks n er c/n hvor c er lyshastigheden i vakuum


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2014 af mathon

lysets frekvens:
                                               f = c/λ = (2,99792·108+9 nm/s) / (589 nm) = 5,09·1014 Hz
brydningsindeks:
                                               n = sin(38,1°) / sin(28,8°) = 1,28

lysetshastighed i væsken:   
                                               c/v = 1,28

                                               v = (2,99792·108 m/s) / 1,28 = 2,341 m/s

gult lys' bølgelængde
i væsken:
                                               λ/λ = 1,28

                                               λ = λ/1,28  = (589 nm)/1,28 = 460 nm                                         
                                               

       
                                              

                  


Skriv et svar til: bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.