Debat

Hvordan er det?

11. marts 2014 af ohwell (Slettet)

Jeg går i niende klasse, og har et gennemsnit på 11.3. Jeg har ingen syvtaller overhovedet, og er blevet erklæret uddannelsesparat til HTX næste år.

Jeg har hørt at gymnasiet er meget hårdt i forhold til folkeskolen.

er der nogen som har nogle råd mht. gymnasiet?

mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2014 af Stats

Syntes ikke der var den store forskel... Mange siger at der er meget at lave, og der kan såmænd da også godt komme perioder var der er tempo på. Men med dine karaktere, så ville jeg ikke frygte gymnasiet.. :)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2014 af Metapod (Slettet)

Drop arrongancen omkring karakterene i folkeskolen, ville være mit bedste råd, jeg kender en håndfuld der kom ud med et snit på 10+ fra folkeskolen og for at være helt ærlig deres niveau er bestemt ikke imponerende. Glem desuden ikke socialiseringen gymnasietiden er som jeg har oplevet den ind til videre virkelig en sjov tid.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2014 af MaibritG

Glem dine folkeskolekarakterer når du starter på HTX. De kan ikke sammenlignes med de karakterer, du får i gymnasiet pga. niveauforskelle. Derfor kan man også sige, at du kan forvente at dine karakterer falder, at de forbliver satus quo eller at de stiger. Det samme gør sig gældende når du kommer på universitetet/anden videregående uddannelse.

Mit råd er, at du skal finde dig en god rytme, få styr på dine prioriteringer og en studieteknik, der passer til dig. Og husk, at det kan tage tid. Dertil vil jeg anbefale dig at fokusere på de fag, du afslutter (dog uden at glemme de andre). Dvs. at du har ekstra fokus på C-fag på første år, B-fag på andet år og A-fag på det sidste. Jeg har ikke medtaget eventuelle valgfag, men det kører efter samme princip.

Men det hele falder nok på plads når du starter. Få nu slappet af i din sommerferie frem for at få ondt i maven om hvorvidt, at du kan klare HTX eller ej. Jeg er sikker på, at du nok skal klare det.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: Hvordan er det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.