Biologi

BIO GENETIK!

12. marts 2014 af MattW (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp her, er lidt lost...

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: mandblod.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2014 af flygtighed (Slettet)

hvis forældreparret skal have et barn med blodtype A, og kvinden har blodtype B, så bliver manden nødt til at have blodtrype A.

siden forældrene får et barn med blodtype 0, bliver de begge nødt til at have den recessive allel for det i deres genotype.

Mand: genotype = A0, fænotype = A

kvinde: genotype = B0, fænotype = B

barn1: genotype = 00, fænotype = 0  (0 er recessiv og man skal være homozygot for at have den recessive fænotype)

barn2: genotype = A0, fænotype = A (barnet kan ikke have genotype AB, da A og B er ko-dominante og ville give blodtypen AB som fænotype)


Skriv et svar til: BIO GENETIK!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.