Matematik

E-læring: logaritmer i kemi

12. marts 2014 af Jessies (Slettet) - Niveau: B-niveau

En HCl opløsning indeholder [OH-] = 0.0127 M.    

Beregn [H3O+] og pH


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2014 af mathon

ved 25°C
                          [H3O+] = (10-14 M2) / [OH-]

                          pH = -log([H3O+])


Svar #2
12. marts 2014 af Jessies (Slettet)

Hvad skal [OH-] så være?

Jeg har beregnet pOH = -log([H3O+])

Hvad er så forskellen mellem pH og pOH, eller skulle det være en anden formel for pOH? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2014 af mathon

[OH-] har du i opgavetekstens øverste linje.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2014 af mathon

              pOH = -log([H3O+])     er forkert!


Svar #5
12. marts 2014 af Jessies (Slettet)

Okey. 

Er det så 

pOH = 1/2 · (pK- log(c)b)) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2014 af mathon

En HCl-opløsning har ikke [OH-] = 0.0127 M.

Du mener vel:
       En HCl-opløsning har [H3O+] = 0.0127 M.


Skriv et svar til: E-læring: logaritmer i kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.