Matematik

Ligningssystemer

12. marts 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

hvordan løser jeg de 3 opagver med ligningssystemer, det er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Brug substitutionsmetoden eller metoden med lige store koefficienter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2014 af hesch (Slettet)

Eksempel:   d)    ( lige store koefficienter ):

3x + y = 10

x + 3y = 14         ( Gang denne ligning med -3 )         =>

-----------------------

3x + y = 10

-3x - 9y = -42      ( adder ligninger   )             =>

-------------------------

       -8y = -32          =>   y = 4        ( indsæt dette i f.eks. 3x + y = 10 )      =>

-------------------------

3x + 4 = 10        =>   3x = 6      =>     x = 2

Regn e) og f)   på samme måde


Skriv et svar til: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.