Matematik

Sætte to ligninger = hinanden i T-Nspire?

12. marts 2014 af Superstjernen (Slettet) - Niveau: B-niveau
Er der nogen der kan vise mig kommandon, som sætter to ligninger lig hinanden?
Jeg kan huske at man først tegner hver graf ind, men derefter kan jeg ikke huske den kommando man skal indtaste i nspire..

mvh.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2014 af PeterValberg

solve(ax+b=cx-d,x)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. marts 2014 af Superstjernen (Slettet)

Tak!

Svar #3
12. marts 2014 af Superstjernen (Slettet)

Jeg har lidt problemer, jeg har defineret mine to funktioner som f1 og f2 men den gider ikke at solve. Jeg indtaster solve(f1=f2,x)

Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts 2014 af mabi97

Kan det måske være fordi at du har kaldt den f1(x) og f2(x) og så kun skriver "solve(f1=f2,x)"?
Det er meget vigtigt at du dertil skriver solve(f1(x)=f2(x),x)

Hvis det ikke virker, så prøv at lade være med at definere dem og i stedet bare skrive begge funktioner ind, som de står.

Eksempel: 
Funktion 1 hedder: 4*x+6
Funktion 2 hedder: 5*x+2

Dertil skriver du bare:
solve(4*x+6=5*x+2,x)

Håber det hjalp en smule :-)


Svar #5
12. marts 2014 af Superstjernen (Slettet)

YES!
Så lykkedes det med det du har markeret med grønt!
Tusind tak! :)

Skriv et svar til: Sætte to ligninger = hinanden i T-Nspire?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.