Matematik

Hjælp til eksponentiel regression

13. marts 2014 af MortenJenssen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

har en opgave (se vedhæftet billede) som driller mig lidt, da jeg ikke helt mindes hvordan man laver regression i Geogebra. Opgaven jeg behøver hjælp med er opgave a.

Håber der er nogle der kan hjælpe! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Lav regressionen i Excel eller med en lommeregner. Der er vel en manual til Geogebra?


Svar #2
13. marts 2014 af MortenJenssen (Slettet)

Har prøvet at lave det, ved hjælp at det der står i manualen i både excel og geogebra. Men får
f(x)=0*1.02^x

Og b er jeg stærkt overbevidst om ikke er 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er klart, at b ikke er 0. Husk, at t er antal år efter 1994, ikke årstallet selv.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2014 af SuneChr

Excel
y  =  2605,3·e^(0,0221·t)
eller
y  =  2605,3·1,0223^t


Svar #5
13. marts 2014 af MortenJenssen (Slettet)

#4
Ja det lyder rigtigt!
Hvilke tal har du indskrevet i regnearket? / Hvilke punkter indgår i koordinatsystemet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2014 af SuneChr

SP 1303142309.PNG

Vedhæftet fil:SP 1303142309.PNG

Svar #7
13. marts 2014 af MortenJenssen (Slettet)

Mange tak! #6


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Bemærk forklaringen i #3.


Skriv et svar til: Hjælp til eksponentiel regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.