Matematik

Svær opgave

14. marts 2014 af Sinimini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan laver man opg. 15 i vedhæftede link?

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/131206%20MatA-stx-06122013.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2014 af PeterValberg

prøv at søge i dette forum, - den har været "oppe at vende" tidligere :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
14. marts 2014 af Sinimini (Slettet)

Tak, hvad skal jeg søge på?


Svar #4
15. marts 2014 af Sinimini (Slettet)

Tak, men det var altså ikke den opgave, jeg spurgte til. Jeg spurgte til opgave 15.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2014 af mathon

tangentligning:

                                     y = f\: '(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)

                                    y = \left ( -2x_o+3 \right )\cdot (x-x_o)+\left ( -{x_{o}}^{2} +3x_o-2\right )

                                    y =\left ( -2x_o+3 \right )x + {x_{o}}^{2}-2            gennem (0,0)

                                    0 =\left ( -2x_o+3 \right )\cdot 0 + {x_{o}}^{2}-2

                                     x_o =\left \{ \begin{matrix} -\sqrt{2}\\ \sqrt{2} \end{matrix} \right.

dvs tangenterne:
                              t_1:\: \: \:\: y=\left ( -2\cdot \left ( -\sqrt{2} \right ) +3\right )x + \left ( -\sqrt{2} \right )^2 - 2

                              t_1:\: \: \:\: y=\left ( 2\sqrt{2}+3 \right )x

.

                              t_2:\: \: \:\: y=\left ( -2\cdot \sqrt{2} +3\right )x + \left ( \sqrt{2} \right )^2 - 2

                              t_2:\: \: \:\: y=\left ( -2\sqrt{2}+3 \right )x

           


Svar #6
16. marts 2014 af Sinimini (Slettet)

Mange tak :-)


Svar #7
16. marts 2014 af Sinimini (Slettet)

Bruger du tangentens ligning til at finde tangenterne?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. marts 2014 af mathon

Ja


Svar #9
16. marts 2014 af Sinimini (Slettet)

Hvad sker der i andet til tredje linje? lige pludselig forsvinder xo i den midterste parantes, og 3x0 i den sidste parantes også?


Skriv et svar til: Svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.