Matematik

Simpel matematik hjælp

16. marts 2014 af Mobbi1999 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej,

Jeg har et stort spørgsmål i min matematik verden.

Hvordan finder man den største fælles divisorer for 2 tal.

Det må meget gerne forklares i et sprog som en 8.klasser kan forstå.

(Ikke små tal, men store tal) Foreksempel 284 og 75

Tak på forhånd,


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2014 af SuneChr

Lad os f.eks. se på de to tal
210
og
3250
Man primtal-faktorerer hver af dem
210  =  2·3·5·7
og
3250  =  2·53·13
Største fælles divisor for de to tal er produktet af de fælles primfaktorer i deres laveste potens.
Altså  2·5  = 10


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2014 af LeonhardEuler

Hvis du snakker om store tal, 

Læs om Euklids Algoritme

Her er en virkelig god dokument omkring talteori (kan varmt anbefales til matematik interesserede). Se under kapitlet Største fælles divisor og Euklids Algoritme


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2014 af LeonhardEuler

Jeg fik vist ikke hjemmesiden, men her er den:
http://www.georgmohr.dk/noter/talteorinoter2014.pdf

Skriv et svar til: Simpel matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.