Matematik

Trigonometri

17. marts 2014 af AJteach (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en retvinklede trekant ABC, hvor C er ret, gælder at a/c= 0,85. Bestem forholdene b/c og a/b

Kan ikke lige se hvordan jeg skal regne den ud men kun én bekendt..


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt Pythagoras

        a2 + b2 = c2

på formen

        (a/c)2 + (b/c)2 = 1 .

Man kender a/c og kan så beregne b/c og dermed også

        a/b = (a/c) / (b/c) .


Svar #2
17. marts 2014 af AJteach (Slettet)

den fik jeg desværre ikke lige fat på :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Hvad forstår du ikke i det ovenstående? Forstår du ikke, at hvis man dividerer Pythagoras med c2, så fremkommer ligningen

        (a/c)2 + (b/c)2 = 1

hvoraf man så kan beregne b/c , når man kender a/c ?

        b/c = √(1 - (a/c)2)


Svar #4
17. marts 2014 af AJteach (Slettet)

den forstår jeg så bedre. Mange tak skal du have :)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.