Matematik

Trigonometri

17. marts 2014 af jukson (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer..

Sidder fast i denne opg:

Om firkant ABCD oplyses at A=68º, B=96º, C=102º, |AB|=8 og |BC|=5

Jeg har beregnet D som er 94º

Ha også beregnet længden af diagonalen AC som er 7.68319 = 7.7..

Sidder fast her..

c) beregn |CD| og |DA|

d) beregn længden af højden fra B i trekanten ABC

e) Beregn arealet af firkanten.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

c) Beregn vinklerne A og C i trekant ABC ved at benytte cosinusrelationer. Da man kender vinklerne A og C i firkant ABCD, kender man derved vinklerne A og C i trekant ACD, hvor man også kender siden |AC|. Benyt sinusrelationerne til at bergne de manglende sider |CD| og |DA|.

d) Man har hb = |AB| · sin(vBAC) .

e) Beregn arealerne af de to trekanter ABC og ACD og læg arealerne sammen til sidst.


Svar #2
17. marts 2014 af jukson (Slettet)

Hej..

Nu er hjernen gået i baglås..

Kan du skrive den første formel i c)...tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I trekant ABC kender man vinkel B og de tre sider |AB|, |BC| og |AC|. Man kan derfor benytte cosinusrelationer til at beregne vinklerne "A" = vBAC og "C" = vBCA i trekant ABC:

cos(vBAC) = (b2 + c2 - a2) / (2bc)

cos(vBCA) = (b2 + a2 - c2) / (2ab)

Derefter finder man vinklerne "A" = vCAD og "C" = vACD i trekant ACD ved

vCAD = A - vBAC   og   vACD = C - vBCA ,

hvor vinklerne A og C her er de oprindelig kendte vinkler i firkanten.


Svar #4
17. marts 2014 af jukson (Slettet)

dvs:

cosVBAC =cos-1 (AB2 + BC2 - AC2) / (2 * AB * BC)...? Men jeg får 68grader.... det er det samme som A i starten af opgaven..

vBCA får jeg til 37º


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, udtrykket for cos(vBAC) er som givet i #3 -- der skal ikke puttes et cos-1() ind på det sted. Din værdi for længden af diagonalen |AC| er forkert. Man beregner |AC| ved at benytte en cosninusrelation i trekant ABC. Du har benytte vinkel A i stedet for den vinkel, der ligger over for siden AC, hvilket er vinkel B.


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5 -- cosninusrelation --> cosinusrelation
       benytte --> benyttet


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.