Matematik

jeg skal finde rødder

17. marts 2014 af HomeWorkk (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej, jeg har svært ved en opgave som lyder f(x) = x2 - 2x - 3

jeg skal finde rødderne

jeg ved at jeg skal først finde deskriminanten, men når man skal sætte b^2 ind i diskriminantens formel, er det så 2^2 eller er det 2x^2


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

b er koefficienten til leddet med x . "x" er ikke en del af koefficienten b. Bemærk, at b = -2 her.

Funktionen er    f(x) = x2 -2x -3 .


Svar #2
17. marts 2014 af HomeWorkk (Slettet)

men x^2 hvilken værdi har den som tal?


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når der ikke står nogen koefficient ved x2 , svarer det jo til koefficienten 1, altså a = 1.

Det fik du også forklaret i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1434176


Svar #4
17. marts 2014 af HomeWorkk (Slettet)

solve(x^(2)+4x+y^(2)- 6y=12 and 2x-y = 3.x)
hvordan solver man nu på sin lommeregner har skrvet det men siger at der er funktionen magler flere argumenter
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det ser ud til at være en anden opgave end den oprindelige opgave. Man skal formodentlig bestemme skæringspunkter mellem en cirkel og en ret linie. Du skal vel angive, at der løses både for x og for y. Løs ligningerne i hånden.


Svar #6
17. marts 2014 af HomeWorkk (Slettet)

jeg tænkte, det kunne være en god ide at tjekke om ens udregning er rigtigt med at solve på computeren.


Svar #7
17. marts 2014 af HomeWorkk (Slettet)

nogen der kan hjælpe mig med at solve på computeren?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Som jeg skrev i #5 skal du angive, at der løses både for x og for y.


Svar #9
17. marts 2014 af HomeWorkk (Slettet)

men hvordan gør man det ?

solve(x^(2)+4x+y^(2)- 6y=12 and 2x-y = 3.x.y)
jeg ar gjordt det på denne måde men virker stadig ikke
 


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Der skal sikkert kommaer og ikke punktummer til sidst.


Brugbart svar (1)

Svar #11
18. marts 2014 af PeterValberg

solve(x^(2)+4x+y^(2)- 6y=12 and 2x-y = 3,x,y)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: jeg skal finde rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.