Matematik

nogen der kan hjælpe mig med polynomier

20. januar 2014 af HomeWorkk (Slettet) - Niveau: 10. klasse

jeg kan ikke finde løsningen  til dette ligning x2 - x 6 = 0  håber nogen kan hjælpe mig 

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2014 af mathon

                            x2 - x6 = 0 

                            x2(1 - x4) = 0 

                            x2(12 - (x2)2) = 0

                            x2(1+x2)(12-x2) = 0 

                            x2(1+x2)(1+x)(1-x) = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2014 af powpow (Slettet)

^


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2014 af SuneChr

Formoder, der skal stå
x2 - x6  =  0
Sæt x2 udenfor en parentes
x2(1 - x4)
x2 er 0, når x = 0
1 - x4 er 0, når x = ...........     .............


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2014 af naasnus (Slettet)

Du kan også bruge diskriminanten  d= b2-4ac


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det ligner ikke en typisk opgave i folkeskolen.

Måske er der tale om 2.-gradsligningen

x2 -x -6 = 0 ,

der faktoriseres

(x-3)(x+2) = 0


Svar #6
20. januar 2014 af HomeWorkk (Slettet)

i må undskylde mig jeg glemte at sætte en  minus tegn imellem x og 6

sådan ser den ud x2 - x - 6

det er en andengrads polynomium


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

eller måske x^2-x6=0 

men selvom det er x^2-x-6=0

er løsningsmetoden den samme

(-b+\sqrt(d))/2a   og   (-b-\sqrt(d))/2a 

hvor \sqrt betyder kvadratroden og d=b^2-4ac

good luck buddy 
- Hjorthen


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Se faktoriseringen i #5. Benyt nulreglen til at finde rødderne.


Svar #9
20. januar 2014 af HomeWorkk (Slettet)

#5
 

Det ligner ikke en typisk opgave i folkeskolen.

Måske er der tale om 2.-gradsligningen

x2 -x -6 = 0 ,

der faktoriseres

(x-3)(x+2) = 0

kan du komme med en mellemregning ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du kan også beregne diskriminant d og så benytte rodformlen, hvis du ikke kan se faktoriseringen.


Svar #11
20. januar 2014 af HomeWorkk (Slettet)

jeg kan ikke, når a og b er kun med bogstaver.


Brugbart svar (2)

Svar #12
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man skal aflæse værdierne for koefficienterne a, b og c.

   1·x2   -1·x   -6 = 0

   a·x2 + b·x + c = 0 .

Aflæs a, b og c og beregn så

d = b2 - 4·a·c .


Skriv et svar til: nogen der kan hjælpe mig med polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.