Matematik

Logaritmer

18. marts 2014 af Mallingg (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej forum

Jeg har fået en opgave hvor jeg skal finde rentesatsen for et beløb. 

På 7 år skal 45.000 kr blive til 65000 kr.

Jeg ved godt at jeg skal bruge log, men jeg kan ikke huske den rigtige formel.

Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2014 af PeterValberg

Du har formlen

K_n=K_0\cdot(1+r)^n

du skal isolere r

r=\left(\frac{K_n}{K_0}\right)^{1/n}-1

rentesatsen bliver således

p\%=r\cdot 100\%

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2014 af mathon

i praksis er det oftest nemmest
først at beregne

                     \large 1+r =\left ( \frac{K_n}{K_o} \right )^{\frac{1}{n}}                     i stedet for at huske en formel med flere detaljer

idette tilfælde

                   \large 1+r =\left ( \frac{65}{45} \right )^{\frac{1}{7}} = 1,0539som så let regnes videre

                   \large r = 0,0539 = 5,39\%

                  


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.