Fysik

Kosmologi og stjerner

19. marts 2014 af amalieelisabeth93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan finde ud af disse opgaver??

a)I en galakses spektrum observeres en blå brintlinje med bølgelængden 489,72 nm. I laboratoriet har samme linje bølgelængden 486,13nm. Beregn rødforskydningstallet.


b) Hvilken hastighed har galaksen på vej væk fra os?


c) Hvor langt væk ligger galaksen, hvis Hubblekonstanten er H =21,7km/s/Mlysår ?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) z = Δλ / λ0 .

b) z ≈ v/c for v << c.

c) Hubble's lov: v = H0·d


Skriv et svar til: Kosmologi og stjerner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.