Fysik

Kosmologi og stjerner

19. marts 2014 af amalieelisabeth93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I p-p processen indgår i alt 4 protoner, idet nettoreaktionen er 4*11He--> 42He+2*01e+2*v

Beregn massetilvæksten Δm=mefter-mfør  og angiv både i units og kg. Til det skal du bruge kernemasserne i tabellen. (Bemærk at neutrinoen kan regnes som masseløs og positronen har samme masse som elektronen.)

Protonens masse: mH=1,00727647 u

Heliumkernens masse:mHe=4,00150608

Elektronens masse:me=5,4858*10-4 u

Tak for hjælpen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Inden du får formuleret alle dine opgaver her, burde du forsøge at løse nogle af dem selv.

Følg vejledningen i opgaven.


Skriv et svar til: Kosmologi og stjerner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.