Matematik

integralregnig

19. marts 2014 af inddd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med denne opgaver og knokler. Mit problem er:

ved a'eren: jeg har løst selve opgave ved hjælp af at bruge den bestemte integral metode. Jeg får resultatet til 110,4. Men så står der i opgaven, at enheden i figuren er 10 meter, hvilket jeg ikke helt forstår.

ved b'eren: jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal gå til opgaven.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2014 af PeterValberg

b) hvis du har så mange m2 græsplæne og du kan klippe 80 m2 i minuttet,
så må klipning af hele plænen jo være det totale areal divideret med 80
resultatet er således i minutter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2014 af Therk

At enheden i figuren er 10m betyder, at afstanden mellem x=0 og x=12 er (12-0)*10 = 120 meter. Da er dit resultat 110.4*102 m2 = 11040 m2

b) Nu bør denne opgave være mere oplagt, hvad du skal gøre. Du har 11040m2 og klipper 80m2/min. Hvor lang tid tager det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2014 af PeterValberg

a) du har beregnet arealet under grafen til 110,4 kvadratenheder
   hvor hver enhed er 100 m2 (10mx10m)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
19. marts 2014 af inddd (Slettet)

Mange tak allesammen.

Så i b'eren skal jeg bare sige:

80 m2/min / 11040 m2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. marts 2014 af PeterValberg

omvendt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. marts 2014 af PeterValberg

\frac{11040\;\text{m}^2}{80\;\text{m}^2/\text{min}}=\;_{\cdots} \;\text{min}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
19. marts 2014 af inddd (Slettet)

Når ja, mange tak


Skriv et svar til: integralregnig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.