Matematik

Ubestemt integrale

20. marts 2014 af lalledalle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg sidder med en opgave om ubestemt integrale hvor jeg ikke kan finde ud af hvad stamfunktionen er

så hvis i kunne hjælpe mig med at bryde ledene op så jeg forstår det (dvs. gennemgang) samt svaret ville jeg være evigt taknemmelig! :) 

det ubestemte integrale er:

int(4*x/(2*x^2+3))

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2014 af mathon

                       
         substituer
                                u = 2x2 + 3 > 0


Svar #2
20. marts 2014 af lalledalle (Slettet)

Jeg skriver fordi jeg ikke kan finde ud af det :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2014 af PeterValberg

Det handler om integration ved substitution, - her er nogle videoeksempler:

[ LINK ]

[ LINK ]

 [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2014 af mathon

                 u = 2x2 + 3 > 0   og dermed   du = 4xdx

hvoraf
                \int \frac{4x}{2x^2+3}dx = \int \frac{1}{2x^2+3}\left (4xdx \right ) =\int \frac{1}{u}du = ln(u)+k = ln(2x^2+3)+k


Skriv et svar til: Ubestemt integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.