Matematik

Vektorer

20. marts 2014 af gudrungud (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg sidder med disse 3 opgaver og eri kke helt sikker på hvordan man gør.
 

Linjen m går igennem punkterne A(4,8) og B(7,6)

b) Beregn koordinaterne til retningsvektoren r = AB og angiv en ligning for linjen m

c) beregn vha. ligningerne for linjen l og m skæringspunkterne mellem linjerne (har beregnet mig frem til at l = 2x-2y+10

d) en ret linje med ligningen y = -2x+3 skærer cirklen med ligningen 2x^2-6x-20 i to punkter. bestem koordinatsættet til disse to punkter


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

b) Tværvektoren til retningsvektoren er så en normalvektor til linien m.

c) Hvad mener du med, at l = 2x -2y +10 ?

Skæringspunktet mellem to linier, hvis ligninger er kendt, findes ved at løse ligningssystemet bestående af begge de to liniers ligninger.

d) Skriv cirklens liging korrekt. En ligning indeholder et lighedstegn. Løs ligningssystemet bestående af liniens og cirklens ligninger.


Svar #2
20. marts 2014 af gudrungud (Slettet)

c) mener bare, at ligningen l har forskriften l = 2x-2y+10.
så jeg sætter de to ligninger lig med hinanden og isolerer x og y?
 

d) skal der stå f(x) foran så der kommer til at stå f(x) = 2x^2-6x+20?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

c) Det giver stadig ingen mening. En linie kan have en ligning på formen ax + by + c = 0 , eller y = ax + b.

d) Nej, det skal være en ligning, for eksempel (x-2)2 + (y+3)2 = 9 . Du har blot skrevet et 2.-gradspolynomium i x.


Svar #4
20. marts 2014 af gudrungud (Slettet)

c) 0 = 2x-2y+10.

d) så hedder den 49 = (x+2)^2+(x-5)^2
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

c) Benyt så fremgangsmåden i #1.

d) Måske mener du (x+2)2 + (y-5)2 = 49 ? Igen: benyt fremgangsmåden i #1.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.