Biologi

Økologi hjælp tak!

21. marts 2014 af emiliehan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er ikke helt med på:

Hvad bliver der af de alger og det POM (partikulært org. materiale) som ikke spises af zooplankton?

Og hvilken indflydelse har zooplanktonet på puljerne af uorganiske næringssalte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2014 af Agrobiologi (Slettet)

For algerne er der to muligheder helt efter, hvor vi er på året, hvis det er i slutningen af algernes vækstperiode, vil disse dø og synke ned på bunden, hvor de vil ligge sig i sedimentet, hvor (hvis der ikke er tale om kiselalger, da disse ikke vil blive nedbrudt, hvor de da også bruges som et mål på, hvor næringsrig søen har været igennem tiden) de vil blive omdannet til partikulært materiale, og det som ikke bliver fjernet vil være med, til at danne nyt humus (dødt organisk materiale) på bunden, hvis det er i starten af blomstringsperidoen, da vil algerne kunne medføre en eutrofiering af søen, hvis denne er næringsrig, hvorved at søens vil komme ind i ringe cyklus, som kan betyde fiskedød.

Zooplanktonet som i øvrigt går under det samme overordnede fylogenetiske gruppe som alger, optager en del af de andre alger, hvorved at algebestanden bliver holdt nede, disse zooplanktoner, overlever så på denne pulje af alger og er med til, at danne livsgrundlaget i søen, både for planter og dyr.

Håber, at mit svar er dækkende, og at du forstår, hvad jeg skriver. Ellers må du endelig sige til, for så skal jeg nok prøve, at omformulere mig.

Mvh. Michael Jensen 


Skriv et svar til: Økologi hjælp tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.