Fysik

Microbølgeovns bølgelængde?

23. marts 2014 af molbert (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået disse info om en opgave hvor jeg skal udregne bølgelængden på en microbølgeovn, men jeg aner ikje hvordan den skal løses?

 Mælken var 8°C varm, så det skulle varmes. Hun puttede flasken med mælk ind i mikrobølgeovnen og varmede den ved fuld hammer og opvarmede de 250g til 37°C. Bag på mikrobølgeovnen, står der at den har en maksimal effekt på 800 W. desuden står 2450MHz. Dette er frekvensen på mikrobølgerne.

Bestem bølgelængden samt fotonenergien for mikrobølgerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af mathon

                       \lambda =\frac{c}{f}=\frac{2,99792\cdot 10^8\; m\cdot s^{-1}}{2450\cdot 10^6\; s^{-1}} = 0,1224 \; m


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2014 af mathon

                    E_{foton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }


Svar #3
23. marts 2014 af molbert (Slettet)

Tusind etak marathon.

Kan du forklare mig hvorfor det er reciprokke værdier af s i formlen?


Skriv et svar til: Microbølgeovns bølgelængde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.