Matematik

Koordinatsættet

23. marts 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej:
Jeg skal bestemme koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem linje m og cirklen:

cirklen: (x-2)2 +(y+1)2=100

Linjen m: 3x+4y-7=0.
Hvordan kan man løse denne opgave^?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af peter lind

isoler x (eller y) i linjens ligning og erstat x(eller y)  i cirklens ligning med dette udtryk. Det giver en andengradsligning i y. Løsningerne giver y koordinaten for skæringerne


Svar #2
23. marts 2014 af Niko83 (Slettet)

Mener du, at:..  3x+4y-7=0.⇔ y=(7-3x)/4

: ((7-3x)/4-2)2 +((7-3x)/4+1)2=100

???????????????????????????????????????????


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2014 af peter lind

Nåer du isolerer med hensyn til y skal du erstatte y med det fremkomne udtryk; men du skal ikke erstatte x med noget som helst


Skriv et svar til: Koordinatsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.