Matematik

Spørgsmål til Trekant med angivende vinkelspidser

24. marts 2014 af duvednokhvem (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg står med en opgave, jeg bare slet ikke forstår. Så håber, jeg kan finde hjælp her inde. 

En trekant har vinkelspidserne A (5,-3), B ( -7½,2½) og C (-3,-4)

3) en ligning for linjen, der indeholder højden c, dvs. højden fra C

4) en ligning for den linje gennem C, der er parralel med c

5) en ligning for medianen fra C

6) en ligning for c's midtmormal

7) trekantens areal

8) længden af højden fra C

9) medianens skæringspunkt


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af mathon

3)
          AB er normalvektor for hc gennem C.

4)       Linjen gennem C med retningsvektor AB


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2014 af mathon

5)
       En ligning for linjen gennem C og midtpunktet af siden AB.

6)
       En ligning for linjen AB's midpunkt med AB som normalvektor


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2014 af mathon

8)
         beregn afstanden fra C til linjen gennem A og B.

9)
         Medianernes skæringspunkt
         er punktet, hvis
                                     førstekoordinat er middeltallet mellem vinkelspidsernes førstekoordinater
                                     andenoordinat er middeltallet mellem vinkelspidsernes andenkoordinater


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2014 af mathon

7)
       Trekant areal er
                                   T=\frac{1}{2}\cdot \left |\det\left ( \overrightarrow{AB},\overrightarrow{AC} \right ) \right |


Skriv et svar til: Spørgsmål til Trekant med angivende vinkelspidser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.