Fysik

Størrelse,retning og potentiale

24. marts 2014 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Tre ioner, hver med ladningen Q = e, befinder sig i hjørnerne af en ligesidet trekant med
sidelængden r. Midtpunktet på en af trekantens sider betegnes M.


a) Beregne størrelse og retning af det elektriske felt E, som de tre ioner frembringer i punktet M.
Størrelse E skal udtrykkes ved symbolerne e og r. Desuden skal værdien for E beregnes, når r=1,2*10-10m

b) Beregne det elektriske potentiale V i punktet M. Størrelse V skal udtrykkes ved symbolerne e og r.
Desuden skal værdien for V beregnes, når r=1,2*10-10m .

Nogle der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt Coulomb's lov på vektorform.


Svar #2
25. marts 2014 af AnnaBanp (Slettet)

Altså hvordan, jeg er ikke hel med på hvordan jeg skal gøre det

Skriv et svar til: Størrelse,retning og potentiale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.