Fysik

Elektrisk effekt

24. marts 2014 af NiklasLarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvilken elektrisk effekt leverer generatorerne, når vandstrømmen gennem turbinerne er 6,5m^3/s, og nyttevirkningen af turbinen er 85%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af mathon

                                                  …fra hvilken højde?


Svar #2
24. marts 2014 af NiklasLarsen (Slettet)

Fra 80 meter


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2014 af mathon

                P_{el} =0,85\cdot \left (\frac{\Delta E_{pot}}{t} \right )= 0,85\cdot \left (\frac{(6500\; kg)\cdot \left ( 9,8\; \frac{N}{kg} \right )\cdot \left ( 80\; m \right )}{1\; s} \right )


Svar #4
24. marts 2014 af NiklasLarsen (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2014 af gymnasiepigen123 (Slettet)

Hvad er enheden på Pel ???


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. marts 2014 af mathon

enheder
                   \frac{kg\cdot \frac{N}{kg}\cdot m}{s}=\frac{Nm}{s}=\frac{J}{s}=\frac{Ws}{s}= W


Skriv et svar til: Elektrisk effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.