Matematik

Hjælp til lille del af opgave

27. november 2005 af LosingElmo (Slettet)
Hvordan løser man resten af denne opgave, jeg har allerede fundet nulpunkter at det er en vandret asymptote og lavet fortegnslinje:

Beregn koordinatsættet til hvert af de punkter, der er fælles for grafen f(x) = 4x-4 / x^2+4 og linjen med ligningen y=x-1

Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2005 af Windcape (Slettet)

man kan jo være fræk, og så sige at

y = f(x), og derfor

x-1 = (4x-4)/(x^2+4)

Og så ellers løse den for x, tilbage står du med en eller anden form for polynomie, og kan så finde ud af skæringspunkterne.

Der er kun et ifølge mit grafprogram.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2005 af Windcape (Slettet)

(Husk at have 15 decimaler med i denne her opgave!)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2005 af sigmund (Slettet)

Skal man ikke altid angive det eksakte resultat? Jeg tror at læreren hellere vil se fx. sqrt(3) som facit, end sqrt(3) med 15 decimaler (Husk, sqrt(3) har intet med denne opgave at gøre, men tjener som eksempel, da det er et irrationelt tal -- ret mig hvis jeg ta'r fejl, men sqrt(2) er i hvert fald et irrationelt tal).

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Tallet 3^(1/2) er skam også irrationelt, så der er ingen problemer hvad det angår.

Svar #5
28. november 2005 af LosingElmo (Slettet)

Okay, det forstå jeg nu engang slet ikke er der ikke nogen der ved hvad man skal gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2005 af sigmund (Slettet)

#5:
Følg anvisningerne i #1.

Skriv et svar til: Hjælp til lille del af opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.