Matematik
Differentialeligninger
29. november 2005 af
css (Slettet)
Hej... nogle der kan hjælpe mig, for det her er ikk lige ynglingsemnet. Har fået oplyst en differentialeligning og får at vide at en funktion f er løsning til den. yderligere ved jeg at f´(0)=2. Så skal jeg betemme forskriften til f, kan godt løse den hvis det havde været f(0)= 2...
men hvad gør man når det er f´???
Håber på lidt hjælp til at komme videre
men hvad gør man når det er f´???
Håber på lidt hjælp til at komme videre
Svar #2
29. november 2005 af LanioX (Slettet)
Du kan jo bare differentiere f for at finde f'(x) og så udnytte at f'(0)=2
Svar #3
29. november 2005 af css (Slettet)
kan jo ikke differentiere f når det er den jeg skal finde...
den lyder:
dy/dx = e^(-2y)
er kommet så langt at jeg separeret den
den lyder:
dy/dx = e^(-2y)
er kommet så langt at jeg separeret den
Svar #4
29. november 2005 af lany (Slettet)
Når du har separeret kan du måske også finde y=f(x) efter at have regnet integralerne ud.... Så vidt jeg kan se, finder man:
x+konstant=1/2*e^(2y)
Nu isolerer du y. I udtrykket indgår integrationskonstanten stadig, og det er den du skal have bestemt vha. det, der er skrevet i #2.
x+konstant=1/2*e^(2y)
Nu isolerer du y. I udtrykket indgår integrationskonstanten stadig, og det er den du skal have bestemt vha. det, der er skrevet i #2.
Skriv et svar til: Differentialeligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
