Matematik

parabeltangenter

29. november 2005 af tgp (Slettet)
en parabel har ligningen:

y = 2x^2-3x-2
Punkterne A og B ligger på parablen og har førstekoordinaterne henholdsvis 0 og 2.

Bestem en ligning for parabeltangenten i A og parabeltangenten i B

er her nogen der eventuelt kan give en måde at løse dette på?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2005 af blister (Slettet)

Undskyld at jeg er lidt bagefter, men når du siger at de har første koordinaterne 0 og 2. Mener du så at du har begge punkters x-koordinater, men ikke deres y-koordinater?

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2005 af blister (Slettet)

Undskyld at jeg er lidt bagefter, men når du siger at de har første koordinaterne 0 og 2. Mener du så at du har begge punkters x-koordinater, men ikke deres y-koordinater?

Svar #3
29. november 2005 af tgp (Slettet)

jeg har bare skrevet selve opgaven... men ja, det må vel betyde at jeg har deres x-værdier

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2005 af madsing (Slettet)

Du skal bare tænke opgaven som en funktion hvor du skal se på den oprindelige og den differentierede.

De værdier du får når du indsætter dine førstekoordinater skal indsættes i følgende formel:

y=f(x0)+f´(x0)*(x-x0)

Derefter reducere du bare formlen med de indsatte udtryk..Forstår du mig?

Svar #5
29. november 2005 af tgp (Slettet)

jeg prøver... tak for svaret :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2005 af madsing (Slettet)

Skriv hvad du kommer frem til...

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2005 af blister (Slettet)

Kan som en lille hjælp sige dig at de rigtige resultater er:
j(x)=(-2)-3x
r(x)=5x-10
så kan du jo altid se om du har regnet rigtigt.

Skriv et svar til: parabeltangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.