Fysik
Luftmodstand
30. november 2005 af
sontas (Slettet)
Jeg skal lave en rapport med tærteforme, som jeg kan se en hel del andre herinde har gjort, men jeg er tvivl om noget af det min lærer vil have mig til at gøre. Nemlig :
"Gør rede for, hvilke faktorer, der har indflydelse på hastigheden, og hvilken sammenhæng der er mellem hastigheden og disse faktorer".
Jeg ved at (1)kA*v^2 = mg, når a = 0
dvs v^2 = mg/kA dvs. hvis vi holder m konstant og varierer tværsnitsarealet for formen så gælder der, at v^2 = k1*A^-1. dvs v^2 er prop. med A^-1 på samme måde fås at v^2 = k2*m, når A varieres.
dvs (2) v^2 = k*m/A.
Er det så konstanten i (2)som min lærer vil have mig til at finde eller den i (1)?
"Gør rede for, hvilke faktorer, der har indflydelse på hastigheden, og hvilken sammenhæng der er mellem hastigheden og disse faktorer".
Jeg ved at (1)kA*v^2 = mg, når a = 0
dvs v^2 = mg/kA dvs. hvis vi holder m konstant og varierer tværsnitsarealet for formen så gælder der, at v^2 = k1*A^-1. dvs v^2 er prop. med A^-1 på samme måde fås at v^2 = k2*m, når A varieres.
dvs (2) v^2 = k*m/A.
Er det så konstanten i (2)som min lærer vil have mig til at finde eller den i (1)?
Svar #1
04. december 2005 af Calinarion (Slettet)
"Gør rede for, hvilke faktorer, der har indflydelse på hastigheden, og hvilken sammenhæng der er mellem hastigheden og disse faktorer".
Kodeordet er "GØR REDE FOR". Dvs. FORKLAR ud fra dit forsøg, at hvis faktoren "tværsnitsareal" øges, så stiger luftmodstanden -> hastigheden bliver mindre.
Tærteformens siders vinkler har ligeledes betydning: jo mere vandret, jo mere luftmodstand -> mindre fart.
"GØR REDE FOR" beder dig IKKE om at finde konstanter.
Kodeordet er "GØR REDE FOR". Dvs. FORKLAR ud fra dit forsøg, at hvis faktoren "tværsnitsareal" øges, så stiger luftmodstanden -> hastigheden bliver mindre.
Tærteformens siders vinkler har ligeledes betydning: jo mere vandret, jo mere luftmodstand -> mindre fart.
"GØR REDE FOR" beder dig IKKE om at finde konstanter.
Skriv et svar til: Luftmodstand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
