Matematik
matematik opgave
03. december 2005 af
anji (Slettet)
Davs alle sammen...
Er der nogen herinde som kan hjælpe mig med at løse disse opgaver? ja jeg ved godt at det ser nem ud, men mit problem er at matematik er mit svag side så har lidt problmer med det!
Her er det følgende opgaver :
Bestem toppunkt, eventuelle nulpunkter, fortegnsvariation, monotoniintervaller og værdimængde for følgende funktioner og tegn graferne:
a)f(x) = 3x^2 + 4x + 1
b)f(x) = x^2+ 6x + 9
c)f(x) = -2x^2 + 3x + 4
d)f(x) = 1,5 x^2 + Kvadratrod af 24x+4
e)f(x) = 2x^2 + 6x
takker på forhånd!
Er der nogen herinde som kan hjælpe mig med at løse disse opgaver? ja jeg ved godt at det ser nem ud, men mit problem er at matematik er mit svag side så har lidt problmer med det!
Her er det følgende opgaver :
Bestem toppunkt, eventuelle nulpunkter, fortegnsvariation, monotoniintervaller og værdimængde for følgende funktioner og tegn graferne:
a)f(x) = 3x^2 + 4x + 1
b)f(x) = x^2+ 6x + 9
c)f(x) = -2x^2 + 3x + 4
d)f(x) = 1,5 x^2 + Kvadratrod af 24x+4
e)f(x) = 2x^2 + 6x
takker på forhånd!
Svar #1
03. december 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Toppunket kan du finde ved differentiation, nulpunkter vha. x=
(-b+/-d)/2a
(-b+/-d)/2a
Svar #3
04. december 2005 af rosie_dania (Slettet)
jeg er lige gået helt fast i en opgave, håber nogen kan hjælpe mig.
opgaven er i geometri, sinus, cosinus relationer.
jeg skal beregne arealet af en trekant ABC.
trekanten er IKKE retvinklet og består af
trekant BCD med |BC|=6, |CD|=5 og |BD|=5.
yderligere oplyses det at for trekant ABD er |AD|=5 og igen altså |BD|=5
min opgve gåt ud på at :
1) beregn først arealet af trekant BCD ved hjælp af højden nedfældet fra D ( det areal har jeg fundet til 12)
2) find ved hjælp heraf længden af højden nedfældet fra B i trekant BCD.
3) Beregn arealet af trekant ABC ved at udnytte, at højden fra B i trekant BCD også er højde i trekant ABC.
måske er det for jer en bagatel, og det er det sikkert også når jeg ved jeres hjælp finder ud af det, men jeg har simpelthen set mig blind på denne opgave og er parat til at smide skidtet ud af vinduet.
jeg har arbejdet med dette i to uger, til og fra, men kan simpelthen ikke få hul på bylden.
håber nogen kan hjælpe mig.
tak
opgaven er i geometri, sinus, cosinus relationer.
jeg skal beregne arealet af en trekant ABC.
trekanten er IKKE retvinklet og består af
trekant BCD med |BC|=6, |CD|=5 og |BD|=5.
yderligere oplyses det at for trekant ABD er |AD|=5 og igen altså |BD|=5
min opgve gåt ud på at :
1) beregn først arealet af trekant BCD ved hjælp af højden nedfældet fra D ( det areal har jeg fundet til 12)
2) find ved hjælp heraf længden af højden nedfældet fra B i trekant BCD.
3) Beregn arealet af trekant ABC ved at udnytte, at højden fra B i trekant BCD også er højde i trekant ABC.
måske er det for jer en bagatel, og det er det sikkert også når jeg ved jeres hjælp finder ud af det, men jeg har simpelthen set mig blind på denne opgave og er parat til at smide skidtet ud af vinduet.
jeg har arbejdet med dette i to uger, til og fra, men kan simpelthen ikke få hul på bylden.
håber nogen kan hjælpe mig.
tak
Skriv et svar til: matematik opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
