Matematik

koordinatsættet til røringspunkt...

03. december 2005 af ASLAK (Slettet)
hejsa, jeg har virkelig problemer med denne her opgave...kan i ikke lige give mig et hint til hvad det lige er, man skal, forstår den nemlig ikke:

en funktion er givet ved:
f(x)= 0,12x^2-0,01x^3

grafen for f har netop to tangenter med hældningskoefficient 0,45.
a) beregn koordinatsættet til røringspunktet for hver af tangenterne, og bestem en ligning for hver af tangenterne.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2005 af iB (Slettet)

Den er såmænd ikke så farlig. Du skal bare finde f'(x) og sætten den lig 0,45...

Svar #2
03. december 2005 af ASLAK (Slettet)

da jeg har sat den lig 0...

får jeg det til:

x=5 og x=3

men hvad er det så jeg har fundet????

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2005 af iB (Slettet)

Du har fundet x-koordinaten til du to røringspunkter. Så er det bare at bruge, at y=f(x), og så har du røringspunkterne.

Svar #4
03. december 2005 af ASLAK (Slettet)

y=f(x)

hvad er y????

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2005 af iB (Slettet)

y er 2. koordinaten som i (x,y)

Svar #6
03. december 2005 af ASLAK (Slettet)

okay jeg får det til:

f(5)= (7/4)

f(3)= (81/100)

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2005 af iB (Slettet)

Ja, så har du de to røringspunkter:
(x,y)=(5,(7/4)) og (3,(81/100))

Nu skal du så bare finde ligningerne for tangenterne i disse to punkter.

Svar #8
03. december 2005 af ASLAK (Slettet)

kan det passe at ligningerne hedder:

y-(7/4)= (9/20)(x-5)

og

y-(81/100)= (9/20) (x-3)

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. december 2005 af iB (Slettet)

Det virker rigtig nok.

Hvis jeg var dig, ville jeg skrive dine to lignigner om, så at de istedet kom på formen y=ax+b. -Deter den form man normalt angiver ligningen for en tangent på.

Svar #10
04. december 2005 af ASLAK (Slettet)

ok...

tusind tak for hjælpen:)

Skriv et svar til: koordinatsættet til røringspunkt...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.