Fysik
bølger
04. december 2005 af
Snemanden (Slettet)
Godaften
Jeg har lavet et forsøg omkring snorbølger og skal svare på nogle efterbehandlingsspørgsmålene. Dertil kunne det være skønt at få hjælp til følgende:
(Formålet er at eftervise af v = sqr(F/my) og v = f * bølgelængde.)
Hvordan kommer man frem til formlen
v = sqr(F/my)??
Hvis man indsætter den ene formel for v på x-aksen og den anden på y-aksen vil der dannes en ret linje med stigningstallet 1. Hvis dette gælder er formlen v=sqr(F/my) brugbar. Spørgsmålet lyder: hvorfor?
Jeg kan desværre ikke forklare hvorfor, men kan godt følge det. For det betyder jo, at v eksempelvis vokser med 1 på x-aksen, hver gang den vokser med 1 på y-aksen = v_x-aksen = v_y-aksen (dårlig til at forklare!) Men er det forklaring nok til, hvorfor v = sqr(F/my)gælder?
Endelig: "Hvis F og my er konstante, så kan du undersøge og f*bølgelængde er konstant"..! -Hvordan det?
På forhånd mange, mange tak :)
Jeg har lavet et forsøg omkring snorbølger og skal svare på nogle efterbehandlingsspørgsmålene. Dertil kunne det være skønt at få hjælp til følgende:
(Formålet er at eftervise af v = sqr(F/my) og v = f * bølgelængde.)
Hvordan kommer man frem til formlen
v = sqr(F/my)??
Hvis man indsætter den ene formel for v på x-aksen og den anden på y-aksen vil der dannes en ret linje med stigningstallet 1. Hvis dette gælder er formlen v=sqr(F/my) brugbar. Spørgsmålet lyder: hvorfor?
Jeg kan desværre ikke forklare hvorfor, men kan godt følge det. For det betyder jo, at v eksempelvis vokser med 1 på x-aksen, hver gang den vokser med 1 på y-aksen = v_x-aksen = v_y-aksen (dårlig til at forklare!) Men er det forklaring nok til, hvorfor v = sqr(F/my)gælder?
Endelig: "Hvis F og my er konstante, så kan du undersøge og f*bølgelængde er konstant"..! -Hvordan det?
På forhånd mange, mange tak :)
Svar #1
04. december 2005 af maltbolsje (Slettet)
v = f*lambda
og
v = sqrt(F/my)
Altså er f*lambda= sqrt(F/my), derfor burde den skærer x- og y-akse i origo og have en hældning på 1.
Da vi lavede forsøget holdt vi my og F som variable.
og
v = sqrt(F/my)
Altså er f*lambda= sqrt(F/my), derfor burde den skærer x- og y-akse i origo og have en hældning på 1.
Da vi lavede forsøget holdt vi my og F som variable.
Skriv et svar til: bølger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
