Matematik

reducering :+(

04. september 2002 af SP anonym (Slettet)
Reducer udtrykket:
4ab - 2ab - b(a-5) + a (2-b)
= 2ab -5 (a-b) +2 (a-b)
= 2ab (-5 +2)
= 2ab -3


... er jeg totalt forkert på den ?


Svar #1
04. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Hmm.

Hvordan får du - b(a-5) til at blive - 5 (a-b) og hvorfor den omskrivning egentlig ?

Jeg får res til 2a + 5b

Svar #2
04. september 2002 af SP anonym (Slettet)

jeg tog bare talene ud fra parates ... og erstatede dem med a, og b ... men det må man ikke? ...

hvordan beregnede du dit?

Svar #3
04. september 2002 af SP anonym (Slettet)

jeg tog bare talene ud fra parates ... og erstatede dem med a, og b ... men det må man ikke? ...

hvordan beregnede du dit?

Svar #4
04. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Det er ikke en regneregel jeg er stødt på endnu.. Jeg regner med at dine a'er og b'er er legemer.

du skal jo gange ind i parantesen:
f.eks.
-b(a-5) = -ba + 5b

Skriv et svar til: reducering :+(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.