Matematik

E 1.022 Hjælp!

05. december 2005 af joks (Slettet)
I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved:

5-t
a = ( )
2

og

4
b=( )
t+1

hvor t er et tal.

* For hvilke tal t gælder, at a er parallel med b?

Umiddelbart, vil jeg sige - at denne opgave er mega let...

er det ikke bare, at t=1 ?

fordi, så ligger linjerne ovenpå hinanden?

Svar #1
05. december 2005 af joks (Slettet)

Ingen - som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2005 af allan_sim

#0.
To vektorer a og b er parallelle, hvis det(a,b)=0.

Udregner du determinanten i dit tilfælde, får du to mulige t-værdier.

Svar #3
05. december 2005 af joks (Slettet)

Hmm... du kan ikke hjælpe yderligere vel?
Jeg fatter hat!

Svar #4
05. december 2005 af joks (Slettet)

Hmm... du kan ikke hjælpe yderligere vel?
Jeg fatter hat!

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2005 af Epsilon (Slettet)

Hvis man fatter hat, har man da trods alt begrebet, at tværvektoren er relevant i forbindelse med determinanten af et vektorpar.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2005 af sontas (Slettet)

#5 Ja som man dog kan lege med ordene :). Smid et numerisk tegn om vektorparene og gang over kors (for at finde determinanten). Idet a og b er parallelle skal determinanten være 0, derved får du en andengradsligning, som skulle være til at løse.

Svar #7
05. december 2005 af joks (Slettet)

oKay - TAK! Sontas... hehe... jeg har fået 1 og 3 og det passer!...

MANGE TAK FOR HJÆLPEN... hehe...

ps. jeg er ikke det store matematiske hoved:-)

Skriv et svar til: E 1.022 Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.