Matematik

matematik opgave

06. december 2005 af beso (Slettet)
er der nogen som kan hjælpe/fortælle mig hvordan jeg skal løse denne ligning??

5+(8-2x)=15-(3x-1)

takker på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Først og fremmest skal du opløse parenteserne.

Derefter kan du reducere

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2005 af ester (Slettet)

5+(8-2x)=15-(3x-1)
5+8-2x=15-3x+1
13-2x=16-3x
13-16=-3x+2x
-3=-x
-3/-1=-x/-1
3=x

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2005 af ester (Slettet)

hey, undskyld. Det var måske lidt dumt af mig at løse ligningen. Jeg blev bare så glad over, at jeg endelig kunne finde ud af en ligning herinde:)

Jeg har først ganget ind i paranteserne, derefter reduceret og til sidst "skilt x'er og 'almindelige' tal fra hinanden"

Ester

Svar #4
06. december 2005 af beso (Slettet)

jeg forstår stadige ikke hvordan jeg skal gør?!

har ikke været da det blev gennemgået i klassen, derfor ved jeg ikke hvad jeg præcis skal gør punkt for punkt..

Svar #5
06. december 2005 af beso (Slettet)

hov undskyld, jeg skrev svaret lidt sent! men takker alligevel ester selvom du ikke behøvede at skrive resultattet...

jeg behøvede kun at kende metoden..

Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.