Matematik

Problematisk opgave

06. december 2005 af Malfoy (Slettet)
Hej,
Håber ´der er nogle der gidet at hjælpe mig med følgende opgaver:

To linjer l og m skærer hinanden i punktet (2,5). Linjen l er parallel med linjen y=3x-17. Linjen m går gennem punktet (7,-3).

a) Bestem en ligning for l
b) Bestem en ligning for m
c) Kan jeg godt, men kan først løses efter a og b er løst
d) Kan jeg godt, men jeg kan først løse den efter a og b + c er løst, (tåbeligt)

På forhånd tak
Malfoy

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2005 af lany (Slettet)

a) Hvilken hældning har l hvis den er parallel med y=3x-17? Hvad gælder for hældningerne for parallelle linjer? Du ved desuden, at l går gennem (2,5).... Håber, det hjælper dig.

b) Kig nøje på de oplysninger, der er givet. Du kender faktisk to punkter på m. I din bog kan du garanteret finde ud af hvordan man finder ligningen for en linje, hvis to punkter på linjen er givet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2005 af koko_wawa (Slettet)

hmm..hvilket bog er det du bruger?

kan være at jeg har den samme bog...

Svar #3
06. december 2005 af Malfoy (Slettet)

#1) Hej...

Giver det så følgende resultater:

a) Parallelle linjer har samme hældningskofficient...

I facit står det at det skal give y=3x - 1

jeg kan godt forstå hvorfor det giver 3x men ikke hvorfor det giver -1 hvordan regner man det ud?¨


B) Jeg skal bare beregne linjens ligning? Det kan jeg godt klare....

På forhånd tak
Malfoy

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2005 af Kbka (Slettet)

sæt hældningskoefficienten og punktet ind i ligningen som du nok kender:

y-y0=a(x-x0)

a er hædíngskoefficienten, (x0,y0)=(2,5)

y-5=3(x-2)
y=3x-6+5
y=3x-1

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2005 af Kbka (Slettet)

opg. b)
Ja, find hældningstallet ud fra de to punkter..

a=(y2-y1)/(x2-x1)
a=(-3-5)/(7-2)
a=-8/5

derefter
y-y0=a(x-x0)
y-5=(-8/5)(x-2)
y=(-8/5)x+3,2+5
y=(-8/5)x+8,2

Skriv et svar til: Problematisk opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.