Matematik

Integralregning

06. november 2003 af SP anonym (Slettet)
To funktioner f og g er givet ved
f(x)=e^(2x) og g(x)=e^(x-k)

hvor k er et positivt tal.

Skitsér i samme koordinatsystem graferne for f og g,når tallet k har værdien 3.

For enhver værdi af tallet k afgrænser graferne for f og g sammen med koordinatsystemets andenakse i anden kvadrant en punktmængde,der har et areal. Arealet af denne punktmængde betegnes A(k).

Bestem A(k)

Bestem lim A(k)
k->OO


PÅ FORHÅND TAK

Svar #1
06. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Kære Sara !

Der er tale om opg. 5.101 på A3-forløbet.

Svarene på din opgave er:

1) 1/2 - e^(-k)(1-0,5e^(-k))

2) 1/2




Svar #2
06. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja, tak for svaret.
Men kan du forklare mig hvordan jeg kan kom frem til det.

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2003 af 404error (Slettet)

Hvad er det, du ikke kan finde ud af i opgaven?

Svar #4
06. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg kan i det hele taget ikke finde ud af at løse opgaven.
Så vil du ikke forklare det for mig. TAK

Svar #5
06. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Find skæringspunktet mellem f og g.

Løs derefter integralet fra -k til 0 af (f(x) - g(x))dx.

Lad derefter k gå mod uendelig i det fremkomne udtryk. Voila !


Svar #6
06. november 2003 af SP anonym (Slettet)

OK, TUSIND TAK FOR HJÆLPEN.

Svar #7
06. november 2003 af SP anonym (Slettet)

You are Welcome !

Prøv evt. Matematikbutikken.dk - perfekt til de gamle eksamensopgaver.


Svar #8
07. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Ok, det lyder der meget godt.
Tak for det

Svar #9
07. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud hvordan jeg kan finde skæringspunktet mellem f og g ( ved beregning ).

Jeg har tastet funktionerne på lommerregneren, men det ser ikke ud til at de rammer hinanden.

HJÆLP MIG TAK

Svar #10
07. november 2003 af SP anonym (Slettet)

PLEASE, er der ikke en der gider hjælpe mig.

Svar #11
07. november 2003 af SP anonym (Slettet)

PLEASE HJÆLP MIG JEG KAN IKKE FINDE UD AF DET!!!

Svar #12
07. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej Sara...
ikke for at gøre dig ked af det, men du have lidt tålmodighed! du kan ikke forvente at der bliver lige med det samme... så vær tålmodig og der skal nok blive svaret på dit spørgsmål.

Hilsen Martin

Svar #13
07. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Kære Geniet
Hvor blev du af?
Jeg vil have hjælp, du er vist den eneste her der kan hjælpe mig.
Du er klog, så du kan godt hjælpe mig. Så hjælp mig TAK.
Jeg kan ikke vente længere!!!

Svar #14
07. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Du beregner førstekoordinaten til skæringspunktet mellem graferne for f og g således:

f(x) = g(x) <=>
exp(2x) = exp(x-3) <=>
ln(exp(2x)) = ln(exp(x-3)) <=>
2x = x-3 <=>
x = -3

Svar #15
08. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja, men hvordan har du tænkt dig at få y-koordinaten.
Som jeg sagde før så har jeg både tastet f og g funktionen på lommerregneren, men f og g grafen rammer ikke hinanden så hvordan skal der overhoved være et skæringspunkt?
Er der ikke en der vil forklare det til mig for jeg forstår det ikke.

Svar #16
08. november 2003 af SP anonym (Slettet)

PLease hjælp mig, hurtigt muligt.

Svar #17
08. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Her vil jeg ikke have et svar længere.
Ellers tak.
Jeg har fundet ud af det

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.