Matematik

vinklen mellem 2 linjer

08. december 2005 af lotte-tQsen (Slettet)
hvordan finder jeg vinklen mellem 2 linjer?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2005 af km55 (Slettet)

Har du lært om vektorer? Her kan du nemlig anvende vektorer. For at finde vinklen mellem to linier i planet (et almindeligt koordinatsystem) Du finder vinklen mellem de to liniers retningsvektorer r eller mellem ders normalvektorer n.

Mvh

¤km55¤

Svar #2
08. december 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

ej det mindes jeg ikke lige

Svar #3
08. december 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

ikke en anden måde man kan gøre det på`?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2005 af km55 (Slettet)

Hmm.. det var ellers mit uiddelbare bud. Kommer an på, på hvilket niveau du har matematik...

Mindes en metode fra 1.g:

Du tegner en linie parallelt med x-aksen gennem de to liniers skærringspunkt. Linien n. da a (hælningskoefficienten) er lig tan(v) kan vinklen mellem linien og n beregnes som:

tan(v)=a
v=tan^-1(a)

find vinklerne, så kommer du frem til vinklen mellem de to linier, ved din viden om topvinkler og supplementvinkler...

¤km55¤

Svar #5
08. december 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

jamen hvilken en af a værdierne for linjerne skal jeg benytte?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2005 af km55 (Slettet)

en linjes ligning er y=ax+b brug a

se tegningen her:

http://peecee.dk/?id=22120

Svar #7
08. december 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

jamen jeg har jo to linjer

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2005 af Faerch (Slettet)

Du tager den ene hældningskoffiecent:
v1=tan^-1(a) ... og den anden
v2=tan^-1(c)

og trækker de de to vinkeltal fra hinanden. Resultatet er den numeriske værdi heraf.

Svar #9
08. december 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

hvorfor tager du -1??

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. december 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#1

Ja, med vektorer er det lige ud af landevejen;

-> -> -> ->
|a|*|b|=|a|*|b|*cos(v)

Hvis vinklen er retvinklet tja så skal prikprodukterne være lig 0

Eks. -> ->
a= (3) b=(4)
(-2) (6) Prikproduktet er:

-> -> (3) (4) (12)
a * b=(-2)*(6)= (-12) -12+12=0.

Ergo danner disse vektorer en vinkel på 90 grader

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. december 2005 af Therackoo (Slettet)

#10

Hmm... jeg tvivler snart på at du går i folkeskolen... ;-D

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. december 2005 af Epsilon (Slettet)

I hvert fald lyder relationen ikke som opskrevet i #10, men derimod således:

a*b = |a||b|cos(v)

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. december 2005 af km55 (Slettet)

Undskyld, men til hvilken nytte er din (#10) lange og lidt ukorrekte forklaring om, hvordan vektorer anvendes? Eleven skriver jo i #2, at hun ikke har hørt om vektorer... Synes det er lidt arrogant at skrive dine lange ligninger op, når elev spørger om et andet middel til sin udregning.

¤km55¤


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. december 2005 af fixer (Slettet)

#13
Heri må jeg erklære mig enig. Det er en skidt ide at puste sig op; specielt når boblen brister.

Brugbart svar (0)

Svar #15
11. december 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#12


http://www2002158.thinkquest.dk/Sider/vektorer.htm

Tjek dette link ud; jeg vil vove at påstå at relationen er korrekt.

#13-14

Tja, jeg må ærligt indrømme at jeg kun læste #1 og voerså alt det andet. Jeg kan godt se at det, måske, var lidt arrogant af mig...Beklager!

Brugbart svar (0)

Svar #16
11. december 2005 af km55 (Slettet)

Nej, du har ikke ret. Du skriver: |a|*|b|=|a|*|b|*cos(v).

Kan du ikke se at |a|*|b|=|a|*|b|?
Så kan du ikke blot sætte cos(v) ind også.

relationen hedder:
a*b=|a|*|b|*cos(v)

hvilket også er nøjagtig det, der står på den side du angiver...

Beklager, men #10 er ikke korrekt.

Klik ind på

http://www2002158.thinkquest.dk/Sider/vektorer.htm

og kig efter.

Brugbart svar (0)

Svar #17
11. december 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#16

Okay, kan godt se at | ikke burde være der, på venstre siden..

Dum fejl, Eren, Dum fejl.....




Skriv et svar til: vinklen mellem 2 linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.