Kemi

pH

08. december 2005 af katrine01 (Slettet)
Hey, sidder med en opgave som jeg ikke rigtigt ved hvordan man løser den

Beregn pH i en opløsning, der er fremstillet ved at hælde 10mL, HCL 1,00M i en 200mL målekolbe og fylde op med demineraliseret vand til stregen??

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2005 af lauraperby (Slettet)

hmmm...hvis du har den blå databog for fysik kemi burde man kunne slå pH-værdien for HCL op. Eftersom du ved der er 10ml HCL og 190ml demineraliseret vand tror jeg at man kan regne det ud ved at sige hvor mange procent af det og det, eller også med brøker....bare et forslag....

Svar #2
08. december 2005 af katrine01 (Slettet)

dvs.

pH-værdien for HCL er 7
10/190=0,05mL

hvad skal jeg derefter gør

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2005 af lauraperby (Slettet)

kan ikke lige huske hvad HCl er men er det ikke en syre...? hvis det er kan den ikke have en pH-værdi på syv for det er neutralt. Demineraliseret vand derimod burde have en pH-værdi på 7

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2005 af frodo (Slettet)

beregn koncentrationen i den nye opøsning ved hjælp af formlen n=c*V.

Og da HCl er en stærk syre dissocierer den fuldstændigt i vandig opløsning, og pH kan beregnes ved: pH=-log(c)

Ps. Man kan ikke slå pH-værdier op i databogen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2005 af Epsilon (Slettet)

Ellers kan man blot observere, at der laves en faktor 20 fortynding, ergo

c = c(HCl)/20

er saltsyrekoncentrationen i den fortyndede opløsning, hvorved

pH = -log(c(HCl)/20).

//Epsilon

Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.