Matematik

Reducer?

11. december 2005 af konerune (Slettet)
Nogle der er meget gode til dette? For har nolge opgaver jeg ikke kan..

Opg 1 : (a+b)(a-b)+(a+b)(-a+b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2005 af Mac3 (Slettet)

Du skal gange parenteserne ud i begge led.
Du får så

a²-ab+ab-b²+(-a²+ab-ab+b²)

Så er det bare at ophæve minusparentesen og reducere.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2005 af sigmund (Slettet)

Kender du til kvadratsætningerne?

(1) (a+b)(a-b)=a^2-b^2 og
(2a) (a+b)^2=a^2+b^2+2ab eller (2b) (a-b)^2=a^2+b^2-2ab

Skriv udtrykket som

(a+b)(a-b)+(b+a)(b-a)

Ved brug af (1) kan dette omskrives til

a^2-b^2+b^2-a^2=0.


Svar #3
11. december 2005 af konerune (Slettet)

Ehm... Tak for hjælpen. Men kan stadig ikke helt forstå det.. :( Pinligt.. Men det ærligt..

Jeg har nolge opgaver der skal laves til imorgen.. og kan ikke lave dem.!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2005 af Mac3 (Slettet)

Prøv at være lidt mere specifik med hvad det er du ikke forstår.

Ved du hvordan du ganger to parenteser med hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2005 af sigmund (Slettet)

Ok, vi har

(a+b)(a-b)+(b+a)(b-a).

De to første parenteser ganges sammen ved at gange første led i den ene parentes på hvert af de to led i den anden, og på samme måde med det andet led:

(a+b)*(a-b)=a*a+a*(-b)+b*a+b*(-b)

Tilsvarende fås for de to andre parenteser:

(a+b)*(-a+b)=a*(-a)+a*b+b*(-a)+b*b

Det hele samles nu:

a*a+a*(-b)+b*a+b*(-b)+a*(-a)+a*b+b*(-a)+b*b=a^2-ab+ab-b^2-a^2+ab-ab+b^2=0.

Du skulle gerne forstå det her godt inden du går videre, da dette er basal aritmetik.


Skriv et svar til: Reducer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.