Fysik

elektrofysik

12. december 2005 af axell (Slettet)
Jeg har et kredsløb med en ydre resistanse på 50 ohm og en elektromotorisk kraft Uo på 85 V.

Hvordan finder jeg strømmen igennem spændingskilden?

Jeg finder ikke nogen formel som passer.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2005 af fixer (Slettet)

Læs om Ohm's lov i dine lærebøger.

Bid mærke i, om opgaveteksten nævner spændingskildens indre resistans. Den vil der i så fald skulle tages højde for.

Svar #2
13. december 2005 af axell (Slettet)

Det er nemlig det der er det svære. Der er ikke oplyst nogen indre modstand, hvilket alle formler med Uo kræver.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2005 af fixer (Slettet)

Der må være oplyst andet, prøv at skrive hele opgavens fulde ordlyd.

Er det til eksempel oplyst, at der afsættes maksimal effekt i Ry, så kan man slutte at Ri = Ry.

Svar #4
14. december 2005 af axell (Slettet)

opgaven lyder således:

Et elektrisk kredsløb er opbygget, som vist på figuren. Kredsløbet består af en spændingskilde med elektromotorisk kraft Uo samt af fire "ydre" resistorer.

Beregn strømmen igennem spændingskilden.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2005 af fixer (Slettet)

Det kunne så tyde på at spændingskilden antages ideel, altså at dens indre modstand er identisk nul.

Svar #6
14. december 2005 af axell (Slettet)

Vil det så sige, at den bare skal regnes ud med:

I = U/I

I så fald, er det så ikke en fælde at stille i en opgave?

Svar #7
14. december 2005 af axell (Slettet)

sorry

I = U/R

Skriv et svar til: elektrofysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.